Εκπαίδευση

Στο "Ουράνιο Τόξο" η  εκπαιδευτική διδασκαλία βασίζεται στο Δια-θεματικό Μοντέλο των Προγραμμάτων σπουδών (ΔΕΠΠΣ), καθώς και στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων όπως ορίζει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως επίσης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

kids studying

Η εκπαιδευτική διαδικασία του "Ουράνιου Τόξου" προσφέρει στο παιδί όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε, αφού πρώτα νιώσει την αγάπη και το σεβασμό, να κοινωνικοποιηθεί μέσα στο περιβάλλον του σχολείου και να διαμορφώσει κριτική άποψη, πάντα μέσα από το ήθος, την ασφάλεια, την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα και την επιβράβευση.

Εφαρμόζεται διδακτική με Δια-δραστικούς πίνακες και Ηλεκτρονικούς υπολογιστές που "ζωντανεύουν" το καθημερινό "ταξίδι" των μαθητών στη μάθηση. Η μετάβαση των παιδιών από το ένα τμήμα στο άλλο και κυρίως στο δημοτικό σχολείο γίνεται συνδυάζοντας αγάπη, φροντίδα, στοργή, μάθηση και αγωγή.

'"Όλα τα  εκπαιδευτικά προγράμματα διαμορφώνονται και υλοποιούνται έτσι ώστε να μπορούν οι μικροί μαθητές να αφομοιώνουν τις γνώσεις και μέσα από παιγνιώδεις εφαρμογές να τις κάνουν κτήμα".

Κάνοντας πράξη τη Βιωματική μάθηση, οι μαθητές παρακολουθούν και συμμετέχουν σε πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων (επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, χώρους εργασίας, βιβλιοθήκη, πινακοθήκη, θέατρο), σύμφωνα με τις ηλικιακές συνθήκες της κάθε ομάδας.

Παράλληλα πραγματοποιούνται παραστάσεις Κουκλοθέατρου και θεάτρου, από θεατρικές ομάδες της πόλης ή άλλων περιοχών της Ελλάδας, που χαρίζουν γέλιο, κέφι και διασκέδαση, ενώ προβάλλουν πολλά μηνύματα πάνω σε σοβαρά και επίκαιρα θέματα.

Ακόμη, στο "Ουράνιο Τόξο" η άσκηση του νου ολοκληρώνεται με την άσκηση του σώματος. Οι μικροί μας φίλοι, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών - γυμναστών, εκπαιδεύονται σε Δραστηριότητες Στίβου, Καλαθοσφαίρισης, Τένις, Ποδοσφαίρου, Γιόγκα, Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών.

Επίσης, η κριτική σκέψη και αντιληπτική ικανότητα των παιδιών ενισχύεται μέσα από ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ρομποτικής-STEM  το οποίο εφαρμόζεται από έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.

Τέλος. αποχαιρετούμε κάθε φορά τη σχολική χρονιά με ένα Θεατρικό Μουσικο - κινητικό Δρώμενο που οργανώνεται από τους παιδαγωγούς και τη Μουσικό-Θεατρολόγο του σχολείου και συμμετέχουν όλοι οι μαθητές μας διευρύνοντας με αυτό το τρόπο το χώρο της τέχνης, της παράδοσης και του πολιτισμού.

Στόχος και μεγαλύτερη χαρά μας είναι να βλέπουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν ευτυχισμένα, ασφαλή σε ένα σχολικό περιβάλλον που τα εφοδιάζει με θετικές εμπειρίες και τους διδάσκει ηθικές αξίες, με βαθιές ρίζες στην ιστορία και στην παράδοση, αλλά και με τη ματιά μας στραμμένη στο αύριο, στη σύγχρονη πραγματικότητα, στην τεχνολογία και την εξέλιξη!